Ludovic Orban anunță consens în comisie pe legea carantinării: Aştept să susţin proiectul

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul şedinţei de guvern, că ”se pare că s-au înţeles în comisie”, astfel că va fi finalizat raportul la legea privind carantina.

”Aştept să fiu informat când este convocat plenul (Senatului – n.red.), pentru a participa la plen, ca să susţin proiectul de lege”, a spus premierul.

”În sfârşit, am o veste bună, domnule Arafat, stimaţi colegi. Se pare că s-au înţeles în comisie (Comisia Juridică din Senat – n.red.) şi vor finaliza raportul la lege şi aştept să fiu informat când este convocat plenul pentru a participa la plen ca să susţin proiectul de lege în plen”, a afirmat Orban.

Comisia Juridică a Senatului s-a întrunit vinerea trecută, precum şi în fiecare zi de la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta proiectul de lege privind carantina.

Şedinţele au loc în vederea emiterii unui raport la iniţiativa legislativă care urmează să fie votat în plen, Senatul fiind cameră decizională.

Citeste si:
Guvernul a detașat prin ordin zeci de medici, pentru a face față...
Guvernul a detașat prin ordin...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Referitor la subiect, ministrul Sănătăţi, Nelu Tătaru, a anunţat că fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare, în spital, în primele 48 de ore, iar ulterior cei asimptomatici pot merge acasă, unde trebuie să rămână izolaţi până la 14 zile, scrie spotmedia.ro.

El a explicat că medicul curant va recomanda internarea sau plecarea la domiciliu, dar DSP va da decizia administrativă.

El a menţionat că legea se referă la tot ce înseamnă sănătate publică în condiţii de risc epidemiologic şi biologic, acum în mod particular infecţia COVID-19.

Camera Deputaţilor a votat joia trecută, în calitate de prim for sesizat proiectul privind carantina şi izolarea.

Citeste si:
DOCUMENT Legea carantinării, în vigoare. Orban: Avem instrumete...
DOCUMENT Ludovic Orban: În...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri