Iohannis, la Bruxelles: România are o şansă mare să obţină o finanţare consistentă

Klaus Iohannis a declarat că România o şansă mare să obţină o finanţare consistentă pentru următorii ani din partea Uniunii Europene.

"În total se negociază sume foarte astăzi, poate şi mâine (n.r. - sâmbătă), aici la Consiliul European. Eu sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României în aşa fel încât să obţinem un rezultat consistent. Întreaga echipă care mă însoţeşte şi întreaga echipă şi de la Reprezentanţă şi cei din ministere au pregătit materiale suficiente. Sunt relativ optimist că în final pentru România sumele vor fi rezonabile, vor fi consistente, dar, dacă m-aţi întreba dacă vom finaliza discuţiile astăzi şi mâine, cred că nimeni nu poate să răspundă", a spus Klaus Iohannis, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European care se desfăşoară la Bruxelles, citat de Agerpres.

În opinia sa, "este un scenariu optimist să finalizăm negocierile astăzi şi mâine. În Consiliu, părerile sunt încă împărţite. Se ştie că nu toată lumea este încă convinsă că propunerea care este pe masă e cea mai bună. Mă aştept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri. Important este de ştiut: sunt bani mulţi pe care îi discutăm şi pentru România este o şansă mare să obţinem o finanţare consistentă pentru următorii ani cu care vom reuşi cu siguranţă să rezolvăm foarte multe din problemele de la noi de acasă".

El a arătat că la reuniune se discută despre cadrul financiar multianual al UE pentru perioada 2020 - 2027 şi Planul de relansare economică.

Citeste si:
Reacția PSD la atacul președintelui: Iohannis apără acest Guvern...
Reacția PSD la atacul...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri