Ludovic Orban: Sunt de acord cu două zile pentru alegerile locale

Premierul Ludovic Orban a declarat că este de acord cu organizarea alegerilor locale pe parcursul a două zile întrucât se pot evita aglomerările de la secţii, scrie Agerpres.

"Posibil, mi se pare o idee bună. A şi existat un amendament. Nu putem modifica noi legea, dacă data şi modul de organizare a alegerilor au fost stabilite prin lege. Pentru a se trece la două zile e necesară o modificare legislativă.

În ce mă priveşte, sunt de acord cu două zile. De ce? Că putem să evităm aglomerările de la secţiile de votare şi putem organiza fluxurile de vot astfel încât să reducem la maximum riscul de transmitere a virusului", a declarat premierul.

Negocierile cu USR PLUS merg bine

Ludovic Orban a declarat că negocierile cu USR PLUS au făcut un pas înainte pentru primăriile din București și că cele două formațiuni au bătut palma pentru candidații din Zalău și Galați, potrivit G4Media.

Despre Constanța, Orban a declarat ferm că nu vor merge în alianță cu USR PLUS și că îl vor susține pe Vergil Chițac pentru primărie. Declarația președintelui PNL vine la o zi după ce deputatul USR Stelian Ion, candidatul din partea USR PLUS pentru Primăria Constanța, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a povestit despre negocierile cu liberalii și cum acestea au fost blocate după ce senatorul Chițac a fost impus de la centru.

Citeste si:
PNL și USR s-au înțeles pentru sectoarele din București: A ieșit...
PNL și USR s-au înțeles...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

”La Constanța e aproape imposibil, noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă, am ales candidatul Vergil Chițac care a fost foarte aproape să câștige, are prima șansă.

Dar asta nu înseamnă că ne vom consuma energia împotriva USR. Obiectivul este să înlăturăm PSD”, a declarat Orban.

Parlamentul a stabilit ca data alegerilor locale din acest an să fie 27 septembrie.

Citeste si:
Vicepremierul Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune...
Vicepremierul Raluca Turcan:...
Sursa foto: Morning Brew/Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri