Ludovic Orban: Nicuşor Dan, susţinut de liberali şi de USR PLUS, va fi viitorul primar general al Capitalei

Ludovic Orban a declarat că a expirat perioada de contestaţii în ceea ce priveşte candidaturile pentru alegerile locale, exprimându-şi convingerea că Nicuşor Dan, susţinut de liberali şi de USR PLUS, va fi viitorul primar general al Capitalei.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia lansării sediului de campanie al lui Nicuşor Dan, la Magazinul Bucureşti, din Bd. Ion C. Brătianu, nr. 36, potrivit Agerpres.

"Îi mulţumesc lui Nicuşor Dan că m-a invitat în acest loc simbolic, la intrarea în Centrul Istoric al Bucureştiului, care aşteaptă de mult să fie finalizat în ceea ce priveşte restaurarea, clarificarea problemelor de natură juridică, refacerea Curţii Domneşti şi toate celelalte proiecte care au fost blocate de administraţia PSD. Da, ştim sigur, a expirat perioada de contestaţii şi candidaturile au rămas definitive. Da, ştim sigur, Nicuşor Dan este candidat la Primăria Capitalei şi va fi viitorul primar general al Bucureştiului", a spus Ludovic Orban.

El a adăugat că formaţiunile politice care îl susţin pe Nicuşor Dan s-au unit pentru a aplica un program menit să rezolve "toate problemele grave acumulate în cei 12 ani" de administraţie PSD.

"În spatele lui Nicuşor Dan stau cele mai puternice, cele mai credibile şi cele mai competente formaţiuni politice, care s-au unit ca să îl sprijine pe Nicuşor Dan nu numai în campania electorală, ci mai ales în aplicarea programului pentru Bucureşti, un program ambiţios, care va trebui, pe de o parte, să rezolve toate problemele grave acumulate în cei 12 ani în care administraţia Bucureştiului a încăput pe mâna PSD şi să dea o nouă perspectivă de dezvoltare Bucureştiului", a susţinut liderul PNL.

Citeste si:
USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri
USR-PLUS îl propune pe Dacian...

Proiecte "foarte importate" pentru Bucureşti "au fost blocate"

Ludovic Orban a adăugat că pentru o "lungă perioadă de timp proiecte foarte importate" pentru Bucureşti "au fost blocate", iar în următorii patru ani va fi necesar un parteneriat între administraţia locală "condusă de Nicuşor Dan" şi Guvernul care va rezulta din alegeri, în vederea soluţionării rapide a tuturor problemelor.

"Ne angajăm ca alături de Nicuşor Dan să finalizăm toate proiectele pe care le considerăm indispensabile, vitale pentru Bucureşti: Autostrada de Centură a Bucureştiului; Inelul Verde al Bucureştiului, care să permită reducerea poluării cu praf venit din afara Bucureştiului, alături de celelalte măsuri pentru asigurarea unei calităţi a aerului cât se poate de bună. Am discutat cu Nicuşor Dan şi ministrul Transporturilor privitor la inelul feroviar. Bucureştiul are un inel feroviar care a fost lăsat în paragină şi care poate să constituie o soluţie extrem de benefică pentru călătoria pe circumferinţa Bucureştiului, pentru că inelul feroviar, practic, este un inel paralel cu actuala Centură a Bucureştiului, care poate să ofere o soluţie de mobilitate suplimentară", a explicat el.

Ludovic Orban a completat că Guvernul va susţine absorbţia de fonduri europene pentru proiecte necesare Capitalei, precum creşterea eficienţei sistemului de distribuţie a energiei sau izolarea termică a clădirilor.

El a vorbit şi despre "găuri negre" ale Bucureştiului, precum Casa Radio, Lacul Văcăreşti, spaţiul central situat mai sus de Biblioteca Naţională, pe Bulevardul Unirii, şi o serie de zone industriale, care "trebuie regenerate" din punct de vedere urban.

Citeste si:
Timișoara urmează Bucureștiul în scenariul roșu: ce restricții au...
COVID-19|Timișoara urmează...

"Trebuie realizate proiecte care să vină în beneficiul bucureştenilor, astfel încât aceste zone frumoase de dezvoltare urbană să fie puse la dispoziţia bucureştenilor prin parteneriatul dintre Guvern şi administraţia locală a Bucureştiului. De asemenea, avem în proiect restaurarea, reabilitarea unor clădiri emblematice pentru Bucureşti şi deja am început cu clădirea Universităţii, cu clădirea Academiei de Studii Economice şi avem în plan alte proiecte pentru a scoate la lumină frumuseţile Bucureştiului", a transmis prim-ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri