PSD nu a reușit să asigure cvorum în Parlament. Guvernul Orban rămâne în funcție

Plenul reunit al Parlamentului nu mai votează moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pentru că nu este cvorum. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 233, notează G4media.ro.

Din cei 124 de deputați PSD, trei sunt absenți – Adrian Todor, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan. De asemenea, sunt absenți deputații Marian Cucșa și Marius Bota.

Parlamentul s-a reunit, luni, de la ora 14.00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".

PSD a depus pe 17 august moţiunea de cenzură şi a fost citită în plenul comun de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pe 20 august.

În moţiunea de cenzură, semnată de 205 senatori şi deputaţi, social-democraţii au susţinut că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

Citeste si:
Orban despre reluarea votului pe moțiune: Nouă nu ne este frică
Orban despre reluarea votului...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Pentru a trece moţiunea de cenzură era nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri