Orban, despre moţiunea de cenzură: Ca parlamentari, nu participăm la această ''poţiune de cianură''; ca Guvern, va trebui să fim prezenţi

Premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii PNL nu participă la dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură, însă Guvernul va fi prezent, menţionând că moţiunea este în afara Constituţiei, notează Agerpres.

„Astăzi ne prezentăm la moţiunea de cenzură, chiar dacă este o procedură neconstituţională şi ea se derulează şi va trebui să fim prezenţi la Parlament ca şi Guvern. Sigur că poziţia politică este foarte clară, că noi nu participăm la această poţiune de cianură care este în afara Constituţiei, ca şi parlamentari, dar ca şi Guvern va trebui să fim prezenţi, aşa că la ora 14,00 va trebui să fim prezenţi la moţiune", a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Parlamentul se reuneşte, luni, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri