SURSE: Nicuşor Dan, avans de 5% în faţa Gabrielei Firea la ora 19

La ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, Nicuşor Dan avea un avans de 5 procente în faţa Gabrielei Firea, susţin surse politice, citate de Adevărul. Cifrele sunt furnizate de casele de sondare pe baza EXIT POLL - urilor. Diferenţa va creşte în cazul în care prezenţa la urne se va menţine pe un trend ascendent. Dreapta ar putea câştiga 5 din cele 6 sectoare: cea mai strânsă luptă se duce la Sectorul 4.

Sectorul 1: În continuare se duce o luptă la baionetă între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Primarul PSD în funcţie e umăr la umăr cu candidata USR-PLUS-PNL. Va conta decisiv prezenţa la vot pe finalul zilei. Potrivit surselor citate, Clotilde Armand ar fi uşor favorită, în condiţiile în care electoratul dreptei iese mai târziu la vot.

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) e cu un pas în primărie, după ce Dan Cristian Popescu (PSD) şi Neculai Onţanu (ADER), care şi-au canibalizat voturile.

Sectorul 3: Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, dar anonimul Adrian Moraru e la o diferenţă foarte mică în spatele său. Negoiţă e avantajat şi de prezenţa mică la vot din sector. Calculele ar putea fi răsturnate printr-o mobilizare masivă pe ultima sută de metri.

Sectorul 4: Simona Spătaru era pe primul loc la ora 16.00, la o diferenţă mică de Daniel Băluţă, însă la ora 17.00 ierarhia s-a inversat .La ora 19.00, Simona Spătaru şi Daniel Băluţă sunt umăr la umăr. Va conta fiecare vot. E o situaţie identică cu cea de la Sectorul 1. Primarul PSD în funcţie a plecat favorit clar, însă candidatul dreptei a recuperat consistent.

Citeste si:
Judecătoria nu a validat mandatul primarului din municipiul Sibiu
Judecătoria nu a validat...

Sectorul 5: Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt umăr la umăr, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI). Favorit e candidatul PNL, în condiţiile în care Florea, Piedone şi Vanghelie se bat pe acelaşi electorat ( de stânga).

Sectorul 6: Ciprian Ciucu va obţine o victorie clară, susţin sursele citate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri