În plină campanie electorală, pe 14 și 16 septembrie 2020, Primăria Capitalei, condusă de primarul general Gabriela Firea, a atribuit 13 contracte în valoare de peste 23 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Sectorul 6, potrivit SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice), scrie G4Media.ro.

E vorba de firma aflată în insolvență a lui Mihai Leonard Rotaru, patronul Rotary Construcții. Rotaru a fost fotografiat în august, la Mamaia, în compania primarului PSD din Sectorul 5, Daniel Florea.

O altă firmă e General Management Construction Group (GMCG), din acționariatul căreia a făcut parte, până în mai 2007, și Mihai Gabriel Popescu, zis Mișu Pricopsitu, fratele lui Dan Cristian Popescu, candidat susținut de PSD la Primăria Sectorului 2. Mihai Gabriel Popescu și unul dintre acționarii companiei GMCG, Sorin Orlando Ionescu, au fost parteneri de afaceri în mai multe firme, chiar până în iunie 2016.

O a treia firmă este Nemar-Edil Construct, patronată de Denis Poteraș și administrată de Aureliana Gîdea, fiul și fosta nevastă a ex-primarului PDL de la Sectorul 6, Cristian Poteraș, condamnat la 8 ani de detenție efectivă într-un dosar de retrocedări frauduloase.

14 septembrie 2020: 4 contracte de peste 6 milioane de euro încheiate de Primăria Capitalei cu firma Rotary Construcții pentru reabilitarea termică a 11 blocuri din Sectorul 6. La licitațiile pentru două loturi a participat doar firma câștigătoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri