Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar desfăşurate duminică în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Călăraşi, actualul primar, Elena Vrajotis (PNL), a câştigat un nou mandat, impunându-se categoric în faţa candidatului PSD, Dumitru Rusu. Vrajotis a obţinut voturile a 902 alegători din totalul celor 1.477 care şi-au exprimat corect votul. Contracandidatul acesteia, Dumitru Rusu a avut doar 279 voturi, scrie Agerpres.

La Cristineşti, Daniela Stredie (PNL) a câştigat în faţa candidatului Pro România, Vasile Cheptanariu, la o diferenţă de 147 de voturi. Stredie a avut 723 de voturi din totalul celor 1.642 voturi valabil exprimate, în timp ce Cheptanariu a înregistrat 576 voturi.

În comuna Havârna, candidatul PSD Rodica Baltă a câştigat cu 588 de voturi, învingându-l pe candidatul PNL Corneliu Sergiu Saviuc, care a avut 515 din totalul celor 1.682 voturi valabil exprimate.

Totodată, în comuna Răuseni s-a impus actualul primar Maria Jîjîie (PSD), care a câştigat un nou mandat în defavoarea candidatului PNL Florin Olaru. Jîjîie a obţinut voturile a 762 alegători, în timp ce Olaru a convins doar 203 alegători. La Răuseni s-au înregistrat 1.002 voturi valabil exprimate.

Cel de-al cincilea primar femeie este din comuna Vârfu Câmpului. Maria Huţu, care a candidat din partea PSD şi care este primar în exerciţiu, s-a impus în faţa candidatului PNL, Doru Zub Ursu, la o diferenţă de peste 500 de voturi. Huţu a întrunit voturile a 1.101 alegători, din totalul celor 1.774 care şi-au exprimat corect votul, în timp ce candidatul liberal a avut susţinerea a 437 alegători.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri