Claudia Țapardel, susținător PSD: Se poate depune o plângere penală în cazul ”asediului” Primăriei Sectorului 1

Fostul europarlamentar PSD Claudia Ţapardel acuză USR şi PNL de 'presiune' asupra Biroului Electoral al Sectorului 1, susţinând că în acest caz poate fi depusă plângere penală, scrie Agerpres.

"Îmi este teamă că tot acest scandal, toată această presiune, tot acest asediu pe care îl fac asupra Biroului Electoral de Sector nu face decât să pună presiune pe acei oameni să o declare câştigătoare pe doamna Clotilde Armand sau ca aceştia să se simtă sub presiune şi să nu ia deciziile legale şi deciziile corecte pentru a declara şi a consemna cine este câştigător la Primăria Sectorului 1. (...) Procesul electoral nu s-a terminat, pentru că nu avem declarat un câştigător şi nu este normal şi firesc şi, mai mult decât atât, nu este legal ca un partid politic - şi aici, în speţă, USR-ul şi PNL-ul, prin modul în care se manifestă, prin asediul pe care l-au făcut la Biroul Electoral de Sector - să pună presiune asupra unui proces electoral aflat încă în desfăşurare. (...) Ne vom consulta şi cu candidatul, cred că se poate depune chiar o plângere penală împotriva celor care sunt acolo, pentru că se încalcă buna desfăşurare a procesului electoral. (...) E un abuz ceea ce fac şi încalcă legea", a declarat Claudia Ţapardel într-o conferinţă de presă, la care a participat şi reprezentantul juridic al PSD Sector 1, Mihai Drăgan.

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat că reprezentanta formaţiunii sale, Clotilde Armand, a câştigat cursa pentru Primăria Sectorului 1, dar că delegaţii partidului vor să se asigure că numărătoarea voturilor se efectuează în mod corect.

"Sunt convinsă că şi dumnealor au făcut o numărătoare paralelă (...), au aceleaşi procese verbale şi pe baza numărătorii paralele (...), sunt conştienţi ca doamna Clotilde Armand a pierdut aceste alegeri (...). Solicit celor de la PNL şi USR să înceteze cu această presiune şi acest asediu asupra Biroului Electoral de Sector", a afirmat Claudia Ţapardel.

Birourile electorale se află în sediile primăriilor

Ea a menţionat că peste tot în ţară birourile electorale se află în sediile primăriilor, potrivit legislaţiei.

Citeste si:
Gabriela Firea: Vom depune o plângere la Parchet
Gabriela Firea: Vom depune o...

"Au acuzat că şi acest birou electoral de sector ar fi părtinitor şi favorabil faţă de domnul Tudorache. Numărătoarea care are loc în cadrul Biroului Electoral de Sector e supervizată video şi audio, deci, în momentul de faţă, cei de la PNL şi USR pot să solicite înregistrările video şi audio din cadrul Biroului Electoral de Sector", a adăugat Claudia Ţapardel.

Reprezentantul juridic al PSD Sector 1, Mihai Drăgan, avocat al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, a menţionat că intervenţia în orice mod asupra Biroului Electoral, de natură să altereze procesul de numărare a voturilor, poate să constituie un element de fraudă a alegerilor.

"Intervenţia în orice mod asupra Biroului Electoral, în cazul nostru al Sectorului 1, de natură să altereze procesul de numărare, procesul de centralizare, în lege scrie că poate să constituie un element de fraudă a alegerilor (...) Cumva domnul Dan Barna e candidat? Doar candidaţii şi reprezentanţii candidaţilor desemnaţi oficial au dreptul să intre în secţii şi respectiv în Biroul Electoral al Sectorului. Ce căuta domnul Dan Barna acolo? Avem nişte capturi când doamna Clotilde Armand ridică nişte voturi. Nu are voie nimeni să pună mâna pe voturi!", a spus Mihai Drăgan.

Citeste si:
SURSE: Exit Poll: Câte procente are Nicușor Dan în fața Gabrielei...
SURSE: Exit Poll: Câte...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri