"Am aflat ca intampinarea noastra este respinsa de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP", scrie pe pagina sa de Facebook Clotilde Armand, clasata a doua la alegerile pentru Primaria sectorului 1, conform NEws.ro

Postarea este insotita de o inregistrare in care Clotilde Armand remarca faptul ca Biroul de sector este format exclusiv din partide parlamentare, iar PSD, al carui candidat este dat castigator, este "cel mai bine reprezentat".

Ea povesteste ca dupa ce a sunat de mai multe ori la biroul de sector pentru a afla cum a fost solutionata cererea USB, abia la ora 22. 30 a aflat ca li s-a respins cererea.

"Cifrele sunt extrem de ciudate si nu este corect ca situatia sa nu fie clarificata", spune ea.

Clotilde Armand remarca faptul ca sunt 37 de sectii unde pentru Primarie a obtinut mai putine voturi, desi voturile pentru Consiliul Local, unde ea este pe primul loc, sunt mai multe.

"Ni s-a respins aceasta cerere dupa multe tergiversari, ceea ce nu este in regula", afirma candidatul USB.

Armand Clotilde: PSD foloseste metode antidemocratice

Ea spune ca are dubii legate de rezolvarea civilizata a acestei situatii si acuza PSD ca foloseste metode antidemocratice. Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut renumararea voturilor de la alegerile locale din 18 sectii din Sectorul 1.

Citeste si:

Presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian preciza, marti dimineata, ca pe mail a fost primita o “intampinare” de la USB.

Liderul USB, Nicusor Dan, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, ca USB nu a avut delegati in 36 de sectii de vot din Sectorul 1, iar in acestea “PSD a castigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra)".

“In sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegati in 126 de sectii. In ele, Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi)”, a scris Nicusor Dan.

Duminica seara, rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES o indicau pe Clotilde Armand, candidatul USB, cu cele mai multe voturi, respective 31,4, fiind urmata de Daniel Tudorache (Alianta PSD+UNPR) - 30,5%.

Ulterior, clasamentul s-a inversat, Dan Tudorache trecand pe locul intai.

Sursa foto: Clotilde Armand_Facebook