Asociația Colectiv critică alegerea lui Piedone în funcția de primar

Asociaţia Colectiv GTG 3010 a afirmat că, la 5 ani de la incendiul din Clubul Colectiv, va comemora decesul a 65 de tineri cu Cristian Popescu Piedone primar al Sectorului 5.

"Mâine, 1 Octombrie, vom intra în luna care ne va aminti mereu de Colectiv. Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. (...) La 5 ani de la Colectiv, mulţumită justiţiei, vom comemora cu Piedone primar. Mulţumim statului, politicienilor şi justiţiei", se arată într-o postare pe Facebook.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 menţionează că 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales unul de analiză a acţiunilor instituţiilor statului român, notează Agerpres.

"Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în aceşti 5 ani. Am vrea să ştim ce s-a schimbat în autorizarea funcţionării spaţiilor publice. Am vrea să ştim cum se construieşte acum în România. Am vrea să ştim ce a schimbat IGSU în autorizare şi control, ce paşi a făcut în domeniul prevenţiei. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătăţii? Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arşi. Ce avem după 5 ani? Am vrea să ştim ce s-a schimbat în 5 ani în spitalele morţii noastre. Şi am mai vrea să ştim de ce după 5 ani nu avem vinovaţii în puşcărie", a adăugat Asociaţia Colectiv GTG 3010.

Cristian Popescu Piedone este condamnat la 8 ani și 6 luni cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Citeste si:
Voiculescu, către Negoiţă, Băluţă şi Piedone: Bairamul s-a terminat!
Vlad Voiculescu, către Robert...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri