Dan Tudorache cere reluarea alegerilor în Sectorul 1

Primarul Dan Tudorache a anunţat, joi, că va cere BEC reluarea alegerilor locale în Sectorul 1, pe motiv de fraudă, susţinând că s-a scos un sac cu voturi din camera de depozitare de la Biroul Electoral, deşi acest lucru nu este permis, informează Agerpers.

"Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care funcţionează e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Deci, toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? Deci, din acea cameră, singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi sacii, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Deci, atât timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. (...) Ce renumărare? E bătaie de joc. (...) Reluarea alegerilor, deci nu trebuiau să scoată acel sac. De ce mai renumăr? Ce să mai renumăr? Ştiu eu ce au făcut ei afară, atât timp cât reprezentantul meu nu ştia de aceasta procedură?", a afirmat Tudorache, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.

El declara, miercuri, după ce BEC a respins cererea sa de anulare a alegerilor în această zonă administrativă, că aşteaptă decizia Biroului Electoral de Sector pe solicitarea sa de renumărare a voturilor. Ulterior, un post de televiziune a difuzat imagini în care mai multe persoane ar umbla la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului Electoral Sector 1.

Tudorache a amintit că solicitarea la BEC trebuie depusă într-un anumit termen, însă a menţionat că problema abia a fost descoperită. "Dacă noi am descoperit acum, ce s-a întâmplat? Termenul a trecut, nu?", a transmis el, adăugând că imaginile cu sacul cu voturi scos din încăpere sunt "indubitabile".

În opinia sa, PSD ar putea cere anularea alegerilor în Bucureşti. "Dacă la un sector s-a întâmplat aşa, nu s-a viciat votul primarului general? Asta e părerea mea", a susţinut Dan Tudorache.

Potrivit acestuia, reprezentantul PSD nu a fost informat de această renumărare a voturilor şi a văzut imaginile la televizor. "De fiecare dată când se renumără o secţie trebuia să existe nişte înscrisuri, deci trebuia ca toţi membrii din birou să ştie, reprezentantul meu nu ştia. (...) A văzut acele imagini la televizor", a explicat el.

Primarul Sectorului 1 a menţionat că în acea cameră cu sacii cu voturi era şi personal tehnic, care nu avea ce să caute acolo. "Personal tehnic nu avea ce să caute în acea cameră şi mai ales un candidat, (...) acel candidat de la USR mergea printre saci", a declarat Dan Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a afirmat că, la renumărarea voturilor într-o altă secţie de votare, unde s-a dispus această procedură, el a fost ţinut în tocul uşii, pe motiv că nu are voie să intre.

"Poliţia a început ancheta", a completat Tudorache, care a adăugat că probabil o să fie cerute şi înregistrările STS.

"Bănuiesc că o să le ceară, începând din această dimineaţă, dacă mi-au cerut de azi-noapte, mi-au solicitat să-mi ia hardul, deci de la toate camerele din această clădire, clar că în cursul zilei de astăzi vor ridica toate înregistrările", a indicat Dan Tudorache.

Mai mulţi susţinători ai primarului Sectorului 1 se află la sediul Biroului Electoral şi cer reluarea alegerilor.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri