Cinci parlamentari de la PSD și Florin Roman, de la PNL au depus un proiect de lege la Senat prin care vor să modifice Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, scrie HotNews.

Update (13:17): Deputatul PNL, Florin Roman își retrage semnătura de pe proiectul de lege care prevede refuzul de a transmite informații publice, prin Legea 544/2020, mai consemnează sursa citată.

Astfel, în proiectul legislativ propus se dă posibilitatea refuzul de a transmite anumite informații, pe motiv că sunt solicitate cu „rea-credință”.

Am primit semnale de la oameni de bună credință, că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive și din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare. Nu doar că am retras, dar nici nu vom vota proiectul, din motivele expuse mai sus.

Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politică, înțeleg că orice dezbatere în perioada campaniei electorale nu este posibilă, totul fiind țintit pe atacuri, fără legătură cu subiectul", scrie Florin Roman.

Totodată, și parlamentarii social-democrați își retrag semnăturile.

"PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnătura. Nu e o prioritate pentru PSD aceasta lege", a anunțat conducerea PSD.

Inițiatorii legii depuse la Senat

  • Vlad Bontea - deputat PSD;
  • Claudiu Augustin Ilişanu - deputat PSD;
  • Florin Roman - deputat PNL;
  • Eliza Ştefănescu (Peţa) Ștefănescu - deputat PSD;
  • Gabriel George Vișan - deputat PSD

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri