Senatorii PSD vor să modifice Legea 544/2001, privind accesul la informații publice

Cinci parlamentari de la PSD și Florin Roman, de la PNL au depus un proiect de lege la Senat prin care vor să modifice Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, scrie HotNews.

Update (13:17): Deputatul PNL, Florin Roman își retrage semnătura de pe proiectul de lege care prevede refuzul de a transmite informații publice, prin Legea 544/2020, mai consemnează sursa citată.

Astfel, în proiectul legislativ propus se dă posibilitatea refuzul de a transmite anumite informații, pe motiv că sunt solicitate cu „rea-credință”.

Am primit semnale de la oameni de bună credință, că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive și din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare. Nu doar că am retras, dar nici nu vom vota proiectul, din motivele expuse mai sus.

Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politică, înțeleg că orice dezbatere în perioada campaniei electorale nu este posibilă, totul fiind țintit pe atacuri, fără legătură cu subiectul", scrie Florin Roman.

Citeste si:
Kim Jong-un a murit? Informația publicată, greu de verificat și...
Kim Jong-un a murit?...

Totodată, și parlamentarii social-democrați își retrag semnăturile.

"PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnătura. Nu e o prioritate pentru PSD aceasta lege", a anunțat conducerea PSD.

Inițiatorii legii depuse la Senat

  • Vlad Bontea - deputat PSD;
  • Claudiu Augustin Ilişanu - deputat PSD;
  • Florin Roman - deputat PNL;
  • Eliza Ştefănescu (Peţa) Ștefănescu - deputat PSD;
  • Gabriel George Vișan - deputat PSD

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri