Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Liviu Dragnea, a sustinut miercuri ca votul la proiectul de lege privind combaterea spalarii banilor a fost reluat deoarece sistemul informatic a avut probleme si nu au fost inregistrate toate voturile, subliniind ca a cerut secretarului general sa faca o revizie completa a sistemului, transmite Agerpres.

“Au fost cativa deputati care si-au exercitat votul si nu au fost preluate de sistemul informatic – si de la PSD, si de la minoritati, si de la ALDE. A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD, care a fost supusa votului plenului, plenul a hotarat sa reia votul, a votat si s-a vazut rezultatul votului, care era firesc. Nu poti sa iei dreptul unui deputat sa voteze. Eu am cerut secretarului general sa faca o revizie completa, o revizie serioasa, pentru ca dupa vot, mai multi colegi le-au spus celor din stafful tehnic ca este o consola intreaga in care tot timpul sunt probleme la vot. Imi pare rau ca s-a ajuns in situatia asta”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

El a spus ca nu suspecteaza nimic si nu stie de ce au fost probleme doar la votul asupra proiectului de lege privind combaterea spalarii banilor.

Intrebat de ce apar probleme la vot doar pe legi importante, cum a fost si legea defaimarii, cand a fost invocata “o mana criminala”, Liviu Dragnea a raspuns: “Imi aduc aminte. S-ar putea sa fie tot o mana criminala sau aceeasi, nu stiu”.

Dragnea a mai precizat ca reprezentantii PSD care nu au votat in favoarea proiectului nu vor fi sanctionati.

Intrebat daca va fi sanctionat deputatul Octavian Petric, care s-a abtinut la vot, Dragnea a afirmat: “Nici vorba, este un partid deschis, democratic, nici vorba, asa a crezut el, asa a avut convingerea”.

Potrivit lui Dragnea, PSD si ALDE au majoritate stabila. “Deocamdata s-a vazut ca da”, a adaugat liderul social-democrat.

Miercuri, Camera Deputatilor a reluat votul asupra proiectului legii privind combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, care a fost initial respins, fiind totusi adoptat in final.

Liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului pe motiv ca au unii dintre colegii sai nu au fost inregistrati la vot.

Dupa reluarea procedurii, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi “pentru” si 70 “impotriva”.

“Proiectul de lege a fost adoptat. V-ati bucurat prea devreme”, a afirmat presedintele de sedinta, Florin Iordache.

Initial, proiectul a fost respins de Camera Deputatilor, fiind intrunite doar 163 de voturi “pentru” din cele 165 necesare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri