PSD acuză PNL că pregătește majorarea TVA

TVA este mai ușor de colectat, astfel că PNL ar pregăti majorarea acestei taxe, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediate, îi acuză social-democrații pe liberali, spunând că acesta este motivul pentru care legea bugetului de stat nu a fost încă supusă dezbaterii și adoptării, scrie Digi 24.

„Conform economiștilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe #majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid și ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai ușor de colectat”, spun social-democrații, pe Facebook.

Potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii și adoptării Parlamentului.

PSD acuză că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

„Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de #Buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 și nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de #alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare”, mai scriu social-democrații.

Citeste si:
TVA 5% pentru livrarea locuințelor de maxim 120 mp
TVA 5% pentru livrarea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri