Klaus Iohannis: Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei

Klaus Iohannis a afirmat că ne aflăm într-un „veritabil val doi al pandemiei de COVID-19 și a explicat ce va discuta în această seară cu membrii Consiliului European

Într-o declarație de presă înaintea videoconferinței cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, Președintele Iohannis.

„Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei. Dacă ne uităm la cifrele înregistrate zilnic, observăm că se înregistrează recorduri negative în majoritatea țărilor europene.

La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv. Până când nu vom fi cu toții în siguranță, nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării” a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă înaintea videoconferinței cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19

Acesta a mai spus că „solidaritatea e cuvântul de ordine și cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare.”

Citeste si:
Klaus Iohannis, conferință în care timp de 12 minute a criticat PSD
Klaus Iohannis, conferință în...

În ceea ce privește conferința pe care o va avea cu membrii Consiliului European, acesta a declarat că „e nevoie de o coordonare sporită și de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei.”

În această seară, acesta va aborda „elemente relevante din privința gestionării coordonate a pandemiei de COVID-19, cu accent pe stadiul achiziționării de medicamente necesare tratamentului, procesului de achiziție de vaccinuri, strategiile de testare, recunoașterea reciprocă a testelor, dar și abordarea privind carantina și urmărirea contactelor transfrontaliere”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri