Tudose: În ţările din Europa nu se vor deschide secţii de votare pentru românii din diaspora

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat că în ţările din Europa nu se vor deschide secţii de votare pentru români la alegerile parlamentare din decembrie.

"În Europa nu se vor deschide secţii de votare. Nu depinde de noi. Întrebaţi-i pe deştepţii de la Guvern (de ce nu se pot deschide secţii de vot - n.r.). Uite ce le-au făcut. Să vină acasă diaspora şi să voteze cu PNL. Au timp să vină, să stea două săptămâni în carantină. (...) Poate explică Guvernul românilor din diaspora cum le asigură dreptul la vot în condiţiile în care, cel puţin în Europa, este clar că nu vor fi organizate secţii de votare, nicio ţară europeană nepermiţând acest lucru. Dar, nu-i aşa, PNL iubeşte diaspora, dar nu le dă dreptul să voteze. Poate dacă erau în februarie, martie (alegerile parlamentare - n.r.), acest lucru se putea, acum în mod cert nu se poate", a spus Tudose într-o conferinţă de presă citat de Agerpres.

El a adăugat că nu înţelege cum poate un candidat independent să îşi facă campanie electorală într-o localitate carantinată. "Nu înţelegem cum se poate face campanie în localităţi carantinate. Toţi avem organizaţii locale, dar sunt şi candidaţi independenţi, sunt partide mai mici care trebuie să îşi facă campanie. Cum poţi să îţi faci campanie într-o localitate carantinată, un candidat independent care nu are voie să intre acolo? Cred că o să explice Guvernul când îşi va scrie memoriile", a menţionat el.

Singurele state ale căror autorităţi au informat oficial că nu vor permite organizarea de secţii de votare pe teritoriul lor pentru alegerile parlamentare din România sunt Malta şi Nigeria, a informat reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, Iulian Ivan. "Sunt state în care, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizarea de secţii de votare este improbabilă, respectiv Republica Democrată Coreeană, care are graniţele închise. De asemenea, în alte state, din diverse motive logistice, organizarea de secţii de votare este improbabilă şi aici aş menţiona Venezuela, unde activitatea diplomatică este suspendată", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ivan.

Citeste si:
Tudose: PNL spune că găinile sunt de vină pentru lipsa drumurilor
Tudose: PNL spune că găinile...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri