AEP a realizat un videoclip în care explică cum să votezi prin corespondență

Autoritatea Electorală Permanentă va transmite alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie un videoclip informativ privind tehnica votării prin corespondenţă, acesta fiind publicat şi pe pagina de Facebook a instituţiei şi pe canalul de YouTube.

"Videoclipul informativ privind tehnica votării prin corespondenţă a fost publicat pe pagina de Facebook a instituţiei şi pe canalul de YouTube. Precizăm că acest tutorial video va fi transmis alegătorilor prin corespondenţă pe adresele de e-mail furnizate la înregistrare. Astfel, alegătorii sunt rugaţi să citească instrucţiunile primite în plic şi să vizioneze clipul înainte de a-şi exprima opţiunea de vot", transmite AEP conform Agerpres.

AEP a realizat şi un clip video de informare cu măsurile care trebuie respectate în campania electorală, în contextul intrării în vigoare a noilor prevederi referitoare la măsurile de sănătate publică pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

Potrivit clipului de informare, măsurile care trebuie respectate în campania electorală sunt: purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale.

De asemenea, numărul participanţilor la evenimentele electorale desfăşurate în spaţiu închis trebuie limitat la maximum 20, iar durata să fie de maximum 2 ore, iar în cazul evenimentelor în aer liber numărul participanţilor să fie de maximum 50.

Citeste si:
Colegiul Electoral confirmă victoria lui Joe Biden la...
Colegiul Electoral confirmă...

Pentru acţiunile desfăşurate în stradă se limitează numărul persoanelor la maximum 6 şi la maximum 2 în cazul acţiunilor tip "uşă în uşă".

"Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, iar nerespectarea prevederilor se sancţionează conform legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se mai arată în clip.

Sursa foto: Pexels.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri