Medicul Alexandru Rafila a fost votat de Consiliul Politic Naţional pentru a fi propus de social-democraţi la funcţia de premier.

"Astăzi, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, am supus la vot propunerea ca luni să mergem la Cotroceni cu domnul profesor doctor Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru. După ce am văzut în situaţia de urgenţă imagini cum în biroul prim-ministrului se fuma şi se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum domnul Orban ne-a povestit cum în biroul preşedintelui de la Cotroceni, luând în derâdere voturile românilor, se stabilea prim-ministrul nu după nişte criterii profesioniste şi după urgenţele pe care le are România, ci pe bileţele, într-un mod total superficial. Toate aceste lucruri se întâmplă când în România există 200 de decese pe zi în urma pandemiei. Venim în faţa românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, în persoana domnului Rafila. Am văzut şi propunerea PNL şi agreată de către preşedintele Iohannis în persoana domnului Cîţu, groparul economiei româneşti, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult au fost acelea de om de partid şi de om obedient preşedintelui", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a adăugat că a venit momentul ca preşedintele Iohannis, PNL şi USR să recunoască faptul că au pierdut alegerile parlamentare.

''Să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă şi în nişte discuţii sterile. (...) Cred că a venit timpul să vedem priorităţile românilor şi cred că cel mai corect din partea preşedintelui este ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de domnul Rafila, ori un guvern de uniune naţională, în care, ca în orice democraţie, este corect ca propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câştigat alegerile, tot acelaşi Alexandru Rafila. Luni suntem primul partid invitat la Cotroceni, am să merg însoţit de colegii mei, nu o să pot fi însoţit de către profesorul Rafila deoarece în continuare este în izolare la domiciliu", a menţionat Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai spus că nu ştie care este rezultatul testului COVID făcut de Alexandru Rafila după ce soţia acestuia s-a infectat cu noul coronavirus.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri