SURSE: De ce au eșuat negocierile pentru guvernul Cîțu

Negocierile pentru guvernare s-au încheiat după doar două ore pentru că liberalii au refuzat să mai piardă întreaga zi cu aceleași discuții fără rezultat despre funcția de președinte al Camerei Deputaților pe care USR PLUS o cere cu obstinație pentru Dan Barna, scrie Digi24.

Liderii USR PLUS au repetat că li se cuvine această funcție, care să fie acordată prin protocol, nu prin vot deschis în plenul Camerei Deputaților, așa cum le-a propus Ludovic Orban.

Enervați, liberalii le-au cerut celor de la USR PLUS „responsabilitate”, pentru că țara are nevoie de un guvern funcțional până 31 decembrie.

„Nu putem lăsa țara neguvernată, pentru că avem o pandemie și multe legi aberante date de PSD care vor intra în vigoare și trebuie să avem posibilitatea să dăm ordonanțe de urgență până atunci. Dacă nu vreți să fim constructivi, să nu mai stăm 7 ore degeaba ca ieri”, au spus liberalii la negocierile de la Vila Lac.

Cei de la USR PLUS au lansat apoi insinuarea că liberalii ar dori să guverneze singuri, cu sprijinul PSD în Parlament, în încercarea de a pune presiune pe liberali să reia discuțiile.

Citeste si:
Cum vor fi renegociate chiriile din spațiile de retail după pandemie
Care sunt noile puncte de...

Liderii celor două partide vor merge la Palatul Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la care liberalii așteaptă o soluție salvatoare pentru ieșirea din criză.

USR PLUS îi va prezenta președintelui varianta proprie de prim-ministru - Dacian Cioloș - ei spunând că dacă Dan Barna nu va fi președinte al Camerei Deputaților, li se cuvine funcția de șef al Guvernului.

Sursa foto: USR PLUS/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri