Cel care l-a nominalizat pe Trump la premiul Nobel își retrage susținerea: Trump dă semne de dezechilibru mintal

Un deputat norvegian care l-a nominalizat, în septembrie anul trecut, pe preşedintele american Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace a afirmat joi că acesta şi-a meritat nominalizarea, dar că acum el nu ar mai face-o, relatează dpa.

"Nominalizarea la Nobel a fost pentru acordul de pace pe care (Trump) l-a obţinut în Orientul Mijlociu. Dar după înfrângerea în alegerile prezidenţiale cred că a dat unele semne de dezechilibru mintal", a afirmat Christian Tybring-Gjedde (Partidul Progresului, populist).

"Nu este momentul să primească Premiul Nobel pentru Pace şi nu îl va primi", a declarat politicianul norvegian pe canalul TV2, calificând drept "înspăimântătoare" scenele văzute la Capitoliu.

Christian Tybring-Gjedde l-a nominalizat în septembrie pe Trump la Nobel pentru rolul său în medierea acordului de normalizare a relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, subliniind că, pe fundalul deceniilor de eforturi pentru pace în Orientul Mijlociu, Trump a obţinut mai multe progrese decât oricine altcineva.

Politicianul norvegian l-a nominalizat pe Trump pentru aceeaşi înaltă distincţie şi în 2019, evocând summitul din 2018 din Singapore dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Citeste si:
Ce spune Donald Trump despre candidatura sa la prezidențialele din...
Ce spune Donald Trump despre...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri