În timp ce Capitoliul era sub asediu, Trump îi suna pe senatori să-i convingă să amâne validarea votulurilor

Donald Trump și avocatul său Rudy Giuliani l-au sunat în timpul asediului de la Capitoliu pe senatorul republican Mike Lee, pentru a-l convinge să răstoarne rezultatele voturilor de la alegerile prezidențiale, a confirmat un purtător de cuvânt al senatorului pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt al lui Lee a spus că de fapt apelurile lui Trump și ale avocatului său erau destinate senatorului Tommy Tuberville, un republican nou ales din Alabama. După ce a reușit în final să-l contacteze pe Tuberville, președintele în exercițiu a încercat să-l convingă să ridice obiecții suplimentare privind votul Colegiului Electoral. Efortul de a bloca validarea lui Joe Biden ca președinte al SUA, s-a dovedit a fi, însă, în zadar.

Un al doilea apel a fost realizat, de această dată de avocatul Rudy Giuliani care l-a sunat tot pee senatorul Tommy Tuberville, spunându-i în mod explicit că „avem nevoie de ajutorul tău, ești prietenul nostru republican”.

„Senatorul Tuberville? Sau ar trebui să spun Antrenorul Tuberville. Sunt Rudy Giuliani, avocatul președintelui. Vă sun pentru că vreau să discutăm despre cum încearcă ei (democrații - n.r.) să grăbească lucrurile și cum avem nevoie de voi, prietenii noștri republicani, să încetinim lucrurile, pentru a vă putea aduce mai multe informații (...)

„Știu că ședința se reia diseară la 8:00, doar că singura strategie de urmat este să ridicăm obiecții la cât mai multe state, astfel încât să prelungim ședința până mâine, ideal până mâine seară”, a spus Giuliani.

Citeste si:
Prima țară care va folosi tratamentul anti-COVID administrat lui...
Premieră în Europa: prima...

Puteți asculta înregistrarea acestui apel mai jos.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri