Ludovic Orban, despre anchetarea lui Costel Alexe: Așteptăm rezultatele anchetei, apoi vom decide asupra funcției de președinte al CJ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, cu privire la preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, că aşteaptă să vadă care este exact situaţia acestuia şi apoi vor fi luate deciziile statutare, scrie Agerpres.

Întrebat dacă a luat o decizie politică în ceea ce îl priveşte pe Costel Alexe, Orban a răspuns: "Aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare".

Sursa Foto: Agerpres FOTO

În legătură cu faptul că USR Iaşi cere ca Alexe să îşi dea demisia, Orban a afirmat că nu există la acest moment nicio constrângere legală care să împiedice exercitarea mandatului de preşedinte al CJ Iaşi.

Citeste si:
Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților
Ludovic Orban a fost ales...

"Domnul Alexe a fost ales preşedinte al consiliului judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al consiliului judeţean. E o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ?", a spus liderul PNL.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este anchetat de DNA într-un dosar de corupţie.

A fost începută urmărirea penală pe numele lui Costel Alexe, pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mită 22 de tone de produse de tablă pe vremea când era ministru al Mediului, pentru alocarea cu titlu gratuit către un combinat siderurgic a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Citeste si:
Ludovic Orban și Anca Dragu s-au vaccinat anti-COVID
Ludovic Orban și Anca Dragu...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri