Klaus Iohannis: Școlile se vor redeschide de pe 8 februarie

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu membri ai Guvernului la Palatul Cotroceni. În urma discuțiilor, acesta a declarat că școlile se vor deschide începând cu 8 februarie.

„Am avut până adineauri o discuție foarte importantă. Tema discuției a constat în „deschidem sau nu deschidem” școlile pentru învățământul față în față. Pot să vă comunic că am ajuns în unaminitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, adică din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluțiile în ultimele săptămâni.” a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că majoritatea școlilor se vor redeschide.

Scenariul verde - toate școlile se redeschid fizic.

Scenariul galben - merg în continuare la școală copiii din grădiniță, copiii din clasele 1-4 și copiii din ciclurile terminale, adică clasa a 8-a și clasa a 12-a. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Citeste si:
OMS: Școlile nu au fost un factor de supra-răspândire a COVID-19
OMS: Statisticile din 2020...

Scenariul roșu - la începutul scenariului roșu, merg în continuare la școală copiii de la grădiniță și cei din clasele primare. Când rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, școlile se închid.

În ceea ce privește universitățile, Klaus Iohannis a spus că situația stă diferit.

„Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități.”

El a mai declarat că aceste lucruri vor deveni realitate în situația în care situația pandemiei nu se va înrăutăți. În plus, a spus că se schimbă evaluarea pentru școli.

Citeste si:
Klaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor de la sfârșitul...
Klaus Iohannis anunță...

„Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli”. În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, președintele a spus că va face o reevaluare a situației pandemice și că decizia finală va fi luată la începutul lui februarie.

Sursa foto: www.presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri