Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile avute în ultima perioadă cu membri ai Guvernului au vizat pregătirea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, arătând că aceste proiecte vor viza în principal spitalele, şcolile, mediul şi locurile de muncă.

"Până în aprilie vom avea un Plan Naţional coerent, care va fi depus la Comisia Europeană şi, imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea în spitale, în şcoli, în locuri de muncă şi pentru mediu. Vom avea în cadrul acestui plan şi multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Acesta a adăugat faptul că avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza generată de pandemie, conform Agerpres.ro.

”Campania de vaccinare merge foarte bine. Suntem în topul euroepan și vom avea în zilele acestea persoana numărul un milion care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o săptămână la alta și sperăm să ieșim curând din pandemie.”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că este nevoie de investiţii "semnificative" în spitalele din România.

"Este, după părerea mea, nevoie de investiţii semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile. Aşa ceva nu are voie să se mai întâmple. Este nevoie de investiţii importante în spitale noi, în spitalele existente pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente pentru a le face mai sigure pentru pacienţi. Gândiţi-vă cât de important este să avem investiţii în zona de terapie intensivă, în zona de alimentare cu oxigen, în zona de siguranţă pentru pacient şi pentru personalul din spital", a transmis Iohannis.

El a precizat că o altă temă discutată a fost cea a locurilor de muncă.

"Foarte mulţi români şi-au pierdut deja locul de muncă din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie şi unii, din păcate, sunt şi acum în pericol în continuare să îşi piardă locul de muncă. Deci, este vital pentru noi toţi să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviţi de pandemie", a explicat Klaus Iohannis.

Şeful statului a evidenţiat şi necesitatea investiţiilor în şcoli.

"Sistemul românesc de învăţământ are nevoie de foarte mulţi bani, dacă ne gândim doar la siguranţa elevilor. Este nevoie şi aici de foarte multe investiţii pentru a nu avea incendii, pentru a nu avea accidente în şcoli, pentru a avea şcoli autorizate, pentru a avea elemente simple. Să eliminăm încălzirea pe lemne, să eliminăm toaletele din spatele curţilor şi aşa mai departe. Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de şcoli noi, avem nevoie de şcoli verzi, şcoli care sunt exemple pentru alţii, cum putem să ne implicăm pentru mediu", a indicat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, este nevoie de programe serioase, sustenabile pentru mediu.

"Sunt chestiuni care se pot face fără complicaţii imense, de exemplu programe de împădurire care pot fi puse în operă, practic, începând deja din anul acesta", a adăugat şeful statului.

Şeful statului a avut miercuri două şedinţe de lucru cu premierul Florin Cîţu şi cu mai mulţi membri ai Guvernului. La prima reuniune au participat şi viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar la cea de a doua - ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri