Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat, luni, că sondajul efectuat în rândul preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitorilor acestora relevă o opinie majoritară potrivit căreia modul de organizare şi desfăşurare a scrutinului parlamentar din 2020 în afara graniţelor ţării a fost "foarte bun".

Potrivit chestionarului de evaluare citat de Agerpres, pe o scală de la unu la zece, 50,5% dintre respondenţi au acordat nota 10 pentru organizarea scrutinului în străinătate, 31,4% - nota 9, iar 10,6% - nota 8. În schimb, doar 0,3% au dat nota 4 şi 1,7% nota 5.

La chestionar, până în data de 28 februarie, au răspuns 303 de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitori ai acestora, se arată într-un comunicat de presă al AEP, transmis AGERPRES.

Conform datelor transmise, 86,5% dintre respondenţi au apreciat utilitatea informaţiilor prezentate în materialele video ale AEP pentru desfăşurarea activităţii.

AEP aminteşte că pentru instruirea persoanelor care au intrat în procesul de desemnare ca membri-operatori de calculator ai birourilor electorale ai secţiilor de votare din străinătate, din perspectiva legislaţiei specifice alegerilor parlamentare, pentru prima dată, materialele prezentate au fost elaborate în format video cu scopul de a putea fi vizualizate oricând.

Potrivit comunicatului, 97,4% dintre respondenţi au confirmat intenţia de a participa la scrutine viitoare, ceea ce reprezintă "un indicator foarte important privind modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor în străinătate".

AEP precizează că a transmis prin e-mail chestionarul celor 1.496 de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitori ai acestora, cu menţiunea că 1.259 dintre aceştia au fost desemnaţi, prin decizie a autorităţii, ca membri-operatori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri