Criza politică din Guvern a fost dezbătută într-o ședință a Coaliției, ce a durat mai bine de trei ore. Florin Cîțu, premierul României, a declarat că partidele și-au exprimat toate opțiunile, iar discuțiile continuă.

”Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă, discutăm în continuare”, a precizat Cîțu, invitat la Digi24.

Cîțu susține că cea mai bună soluție pentru guvernarea României o reprezintă Coaliția actuală, însă e nevoie ca toate ideile să fie expuse și dezbătute, de unde existența unei posibile crize în Guvern.

Sursa Foto: Guvernul României

”Avem nevoie de un ministru la conducerea Sănătății cât mai rapid cu putință. Ministerul aparține USR-ului. Sănătatea este ministerul de vârf în lupta cu pandemia, motiv pentru care avem nevoie de un om responsabil”, a mai spus premierul.

Coaliția se va reuni într-o nouă ședință mâine, pe 20 aprilie, la 16:00.

Cîțu reacționează în fața acuzelor

Imaginea mai multor oameni politici a fost șifonată în această criză din sistemul de sănătate. Nici premierul nu scăpat în fața diferitelor denumiri și comentarii ale celorlalți politicieni.

De la zombie politic la vătaf, premierul Cîțu pare că nu se simte deranjat de aceste sintagme, continuând să susțină că va lucra în continuare cu miniștri.

”Eu voi analiza miniștri după fapte, nu după vorbe. Voi putea continua activitatea cu domnul ministru Drulă, spre exemplu”, a adăugat Cîțu.

Voiculescu, din nou la Sănătate

Unul dintre scenariile de lucru ale Coaliției ar fi întoarcerea lui Vlad Voiculescu la ministerul Sănătății.

Deși a evitat un refuz categoric, premierul a dat de înțeles că această decizie nu este o opțiune pentru el.

”Nu discut scenarii. Pentru mine, e foarte important ca această coaliție să funcționeze. Este singura șansă a României, singura soluție pe care o avem pentru depășirea acestor momente de criză. Doar așa, putem reveni la normalitate de la 1 iunie”, a comentat Cîțu.

Cât despre activitatea lui Vlad Voiculescu la minister, premierul a precizat că decizia sa de a-l demite ar trebui să spună tot din acest punct de vedere.

În acest sens, Cîțu a adăugat că încrederea în autorități este de-a dreptul stârpită, iar noul ministru al Sănătății va avea o misiune dificilă în refacerea acestei portițe.

Cîțu nu vrea să renunțe la guvernare

Așa cum este menționat mai sus, Florin Cîțu se străduiește să ajungă la un consens cu ceilalți membri ai cabinetului. Premierul susține că această formulă de guvernare este cea mai bună opțiune pe care o are România pentru ieșirea din criză.

”Am fost primul care a venit cu idei de reformă și mi-am susținut toți miniștri în acest sens. Însă totul trebuie să se realizeze în spiritul și litera Constituției. Investitorii străini au încredere în această coalițe. De ce să ne aruncăm noi înșine în aer”, a explicat premierul.

Sursa foto: Florin Cîțu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri