PSD solicită "schimbarea radicală" a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul "a ratat toate ţintele" pe care şi le-a propus iniţial.

"Încă un motiv pentru a depune moţiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a ţintei de vaccinare este doar o fugă ruşinoasă de răspundere! PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate ţintele pe care şi le-a propus iniţial. Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puţin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populaţie până la finalul lunii septembrie, aşa cum se angajase premierul Florin Cîţu. Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această ţintă de la 70% la 50%, şi apoi la 30% din populaţie nu reprezintă decât o fugă ruşinoasă de răspundere", se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, comunicarea bazată "pe şantaj şi discriminare" şi lipsa aproape în totalitate a acţiunilor de vaccinare în mediul rural "au condus la divizarea profundă a societăţii şi la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania".

"Se impune deci înlocuirea celor care au eşuat şi regândirea întregii strategii de vaccinare şi de combatere a pandemiei, cu o atenţie specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi pentru prevenirea apariţiei unor noi focare. Guvernul are obligaţia de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului", mai spun social-democraţii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri