Președintele României, Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 13:00, de la Palatul Cotroceni. Anunțul a fost transmis de Administrația Prezidențială.

Iată principalele declarații ale Președintelui Klaus Iohannis

Pandemia ne-a arătat cât de profunde sun hibele statului în domenii estențiale. Ne aflăm într-un moment în care știm că prin vaccoinare putem stopa această pandemie. Avem un obiectiv foarte precis, construirea pandemiei post-pandemice. Asta nu înseamnă revenirea la starea de dinainte, ci un progres. România post-pandemică e țară în care în sfârșit se investește masiv în infrastructură. Se creează centre pentru persoanele vulnerbaile.

Vom investi în rețele de școli verzi, precum și în educația timpurie și în învățământul dual. România post-pandemică e țară cu companii digitalizate, cu companii de stat digitalizate, cu noi oportunități de afaceri. E o țară care alocă fonduri semnificative pentru împădurire și pentru a combate cu fonduri schimbările climatice.

De asemenea, România e o țară care alocă fonduri semnificative pentru împădurire și pentru a combate cu fonduri schimbările climatice. Avem acest PNRR prin care vorm acces la investiții și reforme. Acestea nu pot funcționa pe termen lung una fără cealaltă.

29,2 mld. de euro prin PNRR și alte zeci de miliarde de euro sunt dispoinibile prin exercițiul financiar 2021-2027. Vorbim de foarte mulți bani aflați la dispoziția României. Sumele, deși foarte importante, sunt relevante doar dacă ele se materializaeaza cu adevîrat în proiecte de investiții și reforme, fie că vorbim de educație, administrație publică, agricultură. Aceste fonduri pot produce schimbări.

România are nevoie acută de aceste schimbări, e o șansă uriașă pe care nu avem voie să o irosim. E un plan ambițios pe care îl susțin, iar bucuria finalizării lui e doar o etapă. Adevărată provocare de acum începe. Implenetarea la timp e absolut esențială. Vreau să fim foarte bine pregătiți pentru etapa cea mai importantă și anume punerea lui în aplicare.

De reușita PNRR depinde modul în care va arată societatea noastră. Acest demers nu are culoare politică, deși a fost dezbătut intens de coaliția de guvernare.

Acest plan apartine României, iar implementarea sa se va întinde oricum dincolo de mandatul actualului guvern (...)

Fac un apel la guvernanți să continue demersuri, inclusiv cele de comunicare, a i să fie foarte clar procedurile și termenele de realiuzare a reformeleor. E nevoie de mobilizarea tuturor forțelor statului”, a transmis Klaus Iohannis, în discursul său.

Sursa foto: Presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri