Premierul Florin Cîţu a pledat, luni, în debutul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, pentru o reformă a cheltuielilor la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, menţionând că în jumătate din cazuri veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

"Astăzi, în România, sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile, de exemplu. Acesta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe din UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie şi aici putem să discutăm de ce unele dintre UAT-uri preferă să nu fie în ghişeul.ro sau alte sisteme care ar ajuta la colectare. (...) Am două lucruri pe care vreau să le discutăm - pentru că le-am discutat şi înainte. E vorba de o reformă a cheltuielilor - să ne uităm puţin la cheltuieli - şi bineînţeles la gradul de colectare", a spus premierul, potrivit Agerpres.

El a anunţat, de asemenea, că doreşte ca în cadrul adunării generale a AMR să fie dezbătut şi modul de alocare a fondurilor din PNRR destinate strict unităţilor administrativ teritoriale.

"Ştiţi că există un fond de dezvoltare în PNRR care are resurse pentru toate UAT-urile din România. Şi aici trebuie să discutăm puţin criteriile. Nu ştiu dacă avem o soluţie. O soluţie vom găsi împreună, dar este clar că sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni pe proiecte către dumneavoastră, dar trebuie împreună să găsim modul de a aloca aceste resurse, cum o facem: competitiv, în funcţie de numărul de locuitori, fiecare să primească aceeaşi sumă... Dar aş vrea să avem şi această dezbatere şi apoi să găsim o soluţie", a afirmat premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri