Florin Cîțu a declarat că Guvernul va face o sesizare la CCR pentru un viciu de legalitate cu privire la modul în care a fost convocat plenul parlamentar pentru moțiunea de cenzură.

„Vrem să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate din punctul de vedere al legalității. Să admiți că ai depus ilegal anumite semnături. Vom sesiza CCR, singura abilitată să spună dacă depunerea moțiunii s-a făcut legal”, a transmis prim-ministrul României.

Premierul a afirmat, cu privire la poziția parlamentarilor Partidului Național Liberal, că aceștia pot să își aleagă propria poziție, însă numai după ce se va lămuri chestiunea legalității procedurilor depunerii moțiunii de cenzură.

„După ce ne asigurăm că totul este legal vom lua o decizie. Nu putem să participăm la ceva care este o mascaradă. Dacă CCR spune că este legală, procedura moțiunii va merge mai departe și fiecare este liber să meargă”.

Partidul Național nu poate fi șantajat, a în viziunea lui Florin Cîțu, referindu-se la USR PLUS. „Nu te poți întoarce, după ce te-ai aliat cu adversarii cei mai mari, cu PSD și cu AUR pentru a-ți da jos propriul Guvern. Am încercat să îi scot din rușine pe colegii din Guvern de la USR PLUS”.

Celor de la USR-PLUS premierul le-a transmis că există totuși posibilitatea unei discuții, însă numai dacă își schimbă opțiunea și renunță la moțiunea depusă împotriva propriului Guvern.

„Există încă o cale, totuși, pentru cei de la USR PLUS. Aceștia au posibilitatea să își retragă moțiunea, și apoi vom putea să discutăm. Cred că trebuie să ne răcorim cu toții, să luăm o pauză și să ne întoarcem abia după la discuții”, a transmis șeful Guvernului.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, săptămâna trecută, în contextul discuţiilor pe marginea Programului 'Anghel Saligny', decizie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis. Stelian Ion a afirmat că revocarea sa din funcţie are şi "un substrat nevăzut", legat de concursurile pentru conducerea unor Parchete.

"USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu", a transmis atunci partidul condus de Dan Barna.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri