Plenul Parlamentului a respins propunerea liderului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, de introducere pe ordinea de zi a stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură.

Propunerea a fost respinsă cu 117 voturi pentru şi 216 împotrivă, potrivit Agerpres.

Decizia a fost luată după ce preşedintele Senatului, Anca Dragu, a preluat conducerea şedinţei de la vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman.

Şedinţa Parlamentului a început sub conducerea lui Florin Roman, căruia preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a delegat atribuţiile. Roman a precizat că şedinţele plenului reunit se conduc alternativ de preşedinţii celor două Camere sau de înlocuitorii lor.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa.

"Avem două articole de Regulament. Dumneavoastră în momentul acesta conduceţi abuziv şedinţa. La articolul 15 lucrările şedinţelor comune ale celor două Camere sunt conduse prin rotaţie de preşedinţii acestora, în absenţa lor, de către vicepreşedinţi. Domnule Roman, vă rog să constataţi că suntem în afara articolului 15. Aveţi un preşedinte al Senatului la prezidiu, trebuie să conducă această şedinţă. Domnule Roman, sunteţi vicepreşedinte, nu mai faceţi un abuz, lăsaţi-o pe doamna Dragu să conducă şedinţa", a afirmat Moşteanu.

Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.

"Vă rog, chestorii să-i cheme pe colegii care confundă Parlamentul cu altceva. Intrăm în ordinea de zi. (...) Îi invit pe cei care au depus moţiunea să dea citire textului. Dacă nu se doreşte citirea moţiunii, închid şedinţa", a spus Roman, în strigătele mai multor parlamentari de la AUR, care l-au acuzat că este "mafiot".

După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Anca Dragu a supus la vot propunerea USR PLUS ca în plenul de joi să fie stabilit şi calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, propunere care a fost respinsă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri