Petre Roman a solicitat din nou Camerei Deputatilor repunerea sa in functia de deputat. Fostul premier al Romaniei spune ca raportul ANI privind incompatibilitatea sa nu a ramas definitiv si nu exista niciun temei pentru demiterea sa.

"Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti se afla contestatia impotriva raportului ANI si aceasta contestatie nu a fost anulata, iar raportul ANI nu a ramas definitiv. Nu exista pana in acest moment o sentinta judecatoreasca care sa se fi pronuntat asupra existentei starii de incompatibilitate ce face obiectul raporului ANI si solicit repunerea mea in functia de deputat", a scris, in cererea sa, Petre Roman.
El a explicat ca raportul ANI in privinta starii sale de incompatibilitate nu este definitiv, fiind contestat in termul legal, dosarul avand primul termen de judecata a fondului pe 5 mai, iar legalitatea raportului ANI este supusa in continuare cercetarii judecatoresti.

"Nu exista pana in acest moment o sentinta judecatoresca care sa se fi pronuntat asupra existentei starii de incompatibilitate ce face obiectul raportului ANI. In acest moment, nu exista niciun temei pentru demiterea de drept din functia de deputat", se mai arata in cererea sa, citata de Mediafax. Secretarul Camerei, deputatul Marcel Ciolacu a precizat, dupa sedinta Biroului Permanent, ca solicitarea lui Petre Roman a fost trimisa Comisiei juridice pentru un punct de vedere, aratand ca discutiile din Birou au fost in sensul ca numai instanta poate solutiona acest caz.

"In legatura cu memoriul din partea fostului deputat Petre Roman cu privire la repunerea dreptului dansului de a fi deputat, acesta a fost inaintat Comisiei juridice, care sa dea un raspuns privind pasii care trebuie facuti. Discutiile din Biroul Permanent au fost ca nu avem nicio atributie in acest sens, numai instanta va putea solutiona acest caz”, a spus Ciolacu. Camera Deputatilor a luat act, in 9 februarie, de incetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman, ca urmare a faptului ca raportul ANI privind starea sa de incompatibilitate a ramas definitiv prin neconstestare.

Petre Roman a criticat aceasta decizie, mentionand ca a depus constestatia la raportul ANI in termen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri