Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat că miza recensământului populaţiei, programat anul viitor în România, este ca Uniunea să nu piardă încrederea comunităţii, iar procentul populaţiei maghiare să nu scadă.

"Miza recensământului de anul viitor este să nu pierdem încrederea şi să nu pierdem procentul populaţiei maghiare. UDMR doreşte să creeze o colaborare instituţională pentru ca fiecare maghiar să participe la recensământ, asumându-şi propria identitate naţională", a declarat Kelemen Hunor, în cadrul raportului politic, potrivit traducerii oficiale.

În cadrul Congresului de vineri, UDMR va dezbate un document privind recensământul populaţiei din România.

În context, liderul UDMR a arătat că se impune un nou sistem de asistenţă pentru copii şi pentru familii şi că aceasta este una dintre priorităţile formaţiunii pe parcursul guvernării.

"Este nevoie de un sistem de asistenţă pentru copii şi pentru familii. Pentru noi emigraţia este un lucru dureros, investitorii caută forţă de muncă ieftină, iar tinerii caută locuri de muncă bine plătite. De asemenea, se nasc prea puţini copii şi de aceea trebuie regândit sistemul de asistenţă şi sprijin pentru familii şi pentru copii. E nevoie de o nouă abordare, de o politică de sprijin financiar şi asistenţă care să asigure speranţă şi siguranţă pentru familii (...) Aceasta este una dintre priorităţile activităţii noastre de guvernare. Pachetul de măsuri trebuie întocmit până la 31 decembrie", a arătat Kelemen Hunor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri