Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat de finanţarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, la doar şapte luni după ce a mai fost condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Tribunalul a considerat că Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză.

Această nouă decizie a justiţiei are loc la şapte luni după ce Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă, scrie Agerpres.ro.

Potrivit Reuters, urmează ca tribunalul să decidă ce pedeapsă va primi fostul preşedinte.

Procurorii cer un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare. Este totuşi puţin probabil ca Nicolas Sarkozy să ajungă la închisoare în viitorul apropiat, dat fiind că este de aşteptat să facă recurs.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri