Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut, marti, intr-un dosar cu privire la finantarea ilegala a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidentiale din 2007, pe care le-a castigat, transmite cotidianul Le Monde, potrivit Agerpres.

Nicolas Sarkozy se afla in acest moment in arestul politiei judiciare din Nanterre (in apropiere de Paris), unde este audiat.

Potrivit Le Monde, este pentru prima data cand fostul sef de stat francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare in acest dosar, in aprilie 2013. Sarkozy poate fi retinut pentru cel mult 48 de ore si ar putea fi prezentat judecatorilor care vor decide plasarea sau nu in arest preventiv.

Totul a inceput in mai 2012, cand pe site-ul Mediapart a fost publicat un document libian care evoca finantarea campanie lui Nicolas Sarkozy de catre regimul din Libia al lui Muammar Ghadafi. Din acel moment, investigatiile magistratilor au avansat considerabil, amplificand suspiciunile legate de finantarea campaniei electorale din 2007.

In noiembrie 2016, in pline alegeri primare ale partidului Republicanii, intermediarul Ziad Takieddine a afirmat ca transportase suma de 5 milioane de euro cash de la Tripoli la Paris, la finalul lui 2006 si inceputul lui 2007, inainte de a preda banii lui Claude Gueant, care ulterior au ajuns la Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de interne.

Pana in prezent, Sarkozy a respins toate acuzatiile de finantare ilicita a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidentiale din 2007.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri