Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut de politie

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut, marti, intr-un dosar cu privire la finantarea ilegala a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidentiale din 2007, pe care le-a castigat, transmite cotidianul Le Monde, potrivit Agerpres.

Nicolas Sarkozy se afla in acest moment in arestul politiei judiciare din Nanterre (in apropiere de Paris), unde este audiat.

Potrivit Le Monde, este pentru prima data cand fostul sef de stat francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare in acest dosar, in aprilie 2013. Sarkozy poate fi retinut pentru cel mult 48 de ore si ar putea fi prezentat judecatorilor care vor decide plasarea sau nu in arest preventiv.

Totul a inceput in mai 2012, cand pe site-ul Mediapart a fost publicat un document libian care evoca finantarea campanie lui Nicolas Sarkozy de catre regimul din Libia al lui Muammar Ghadafi. Din acel moment, investigatiile magistratilor au avansat considerabil, amplificand suspiciunile legate de finantarea campaniei electorale din 2007.

In noiembrie 2016, in pline alegeri primare ale partidului Republicanii, intermediarul Ziad Takieddine a afirmat ca transportase suma de 5 milioane de euro cash de la Tripoli la Paris, la finalul lui 2006 si inceputul lui 2007, inainte de a preda banii lui Claude Gueant, care ulterior au ajuns la Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de interne.

Citeste si:
Francezii au inceput sa voteze in primul tur al primarelor de dreapta
Franta: Voturile au inceput...

Pana in prezent, Sarkozy a respins toate acuzatiile de finantare ilicita a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidentiale din 2007.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri