Partidul Uniunea Salvați România a prezentat o serie de măsuri cu care vor merge la consultările cu președințele Klaus Iohannis, dar și propunerea formațiunii în ceea ce privește viitorul prim-ministru.

”USR merge la consultările cu președintele cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR. USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare clar, asumat care să includă și PNRR dar si urgențele care trebuie gestionate și care sa fie respectat de partenerii de coaliție”, a precizat Dacian Ciolos.

Biroul Național al USR a decis ca echipa de negociere să-i prezinte președintelui propunerea de prim-ministru din partea formațiunii ca fiind Dacian Cioloș, dar și o serie de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare. Redăm mai jos principalele măsuri:

  • Pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului energiei electrice.
  • Plan de măsuri ferme de limitare a transmiterii COVID-19.
  • Desființarea SIIJ până la final de octombrie.
  • Adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022.
  • Implementarea 0 taxe pe salariul minim.
  • Reforma pensiilor speciale - să fie aliniate cu principiul contributivității - până la final de 2022.
  • Reforma companiilor de stat.
  • Alegerea primarilor în două tururi până-n martie 2023.

”USR este pregătit să-și asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDRM pentru un guvern care să scoată România din criză”, adaugă Cioloș. Delegația condusă de acesta se va întâlni cu președintele Iohannis începând cu ora 14:00.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri