Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reiterat intenţia de a candida pentru un nou mandat şi a adăugat că bucureştenii ar trebui să aibă răbdare până în 2024, pentru a vedea materializate proiectele pe care le-a demarat cu actuala administraţie.

"Cred eu, bucureştenii să înţeleagă că există o perioadă de maturitate a proiectelor pe care noi le facem cu actuala administraţie şi că un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a le vedea materializate. Bineînţeles că, dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva... întârziate, ca să le spun aşa (...). Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici. Metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate, chiar de aici o să mă duc la o întâlnire la Guvern pe tema... pentru că avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov pe subiectul ăsta. Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că - cum să spun? - feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi. Eu evident că-mi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung, (...) am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în iulie 2022. Deci administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de o continuitate, da", a precizat Dan, la Prima TV, conform Agerpres.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică, la Prima TV, că până la finalul mandatului său, în 2024, vor fi reabilitaţi 200 din cei 1.000 de kilometri de reţea de conducte, iar avariile privind apa caldă şi căldura vor fi "punctuale şi tot mai mici".

"Vor mai fi probleme punctuale aşa cum erau în anii 2016-2017, adică o să mai fie avarii (...). În 2024 o să fim la 200 din 1.000 ( n.r. de kilometri de reţea reabilitată) şi o să fim pe pantă crescătoare, în sensul că avariile vor fi tot mai mici (...). Până în 2015 s-au reabilitat cam 100 de kilometri (...). În 2016 a început mandatul Gabrielei Firea, au fost mici creşteri şi s-a ajuns în 2020 la 20 de kilometri pe an, în 2021 noi am făcut tot 20 de km/an, pentru 2022 ne-am asigurat toate condiţiile să facem 50 de kilometri, în sensul că avem licitaţie deja făcută, licitaţiile făcute pe patru tronsoane cu privaţi (...). Din păcate, ne-a lovit războiul din Ucraina şi criza conductelor, în general a tot ce înseamnă metal. În 2022 am fi putut să mergem la 50 de km, aşa realist, o să mergem pe la 30. Anii viitori deja contractele sunt semnate. Avem 63 de km pe buget local, sunt începuţi dinainte (...). După aceea avem bani europeni, licitaţia s-a desfăşurat şi pe fiecare tronson se fac evaluările, mai avem bani pentru încă 210 km şi după aceea avem aviz de la ANRE pe lucrări următoare. În momentul în care toate turbulenţele se vor termina, o să reuşim să mergem la 50 de km. pe an, ceea ce înseamnă că o să reducem an de an pierderile. Mai avem pe partea de producţie, Bucureştiul are patru mari CET-uri, care nu sunt dispuse potrivit. Cea mai mare problemă o avem pe relaţia sud-nord, pentru că acolo traseul destul de lung, s-a semnat deja contractul şi din această iarnă o să avem o centrală provizorie în zona fostei centrale Titan, care va fi la jumătatea distanţei către cartierul Aviaţiei, unde avem mari probleme", a precizat Dan, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că a preluat administraţia Bucureştiului când oraşul era "un bolnav în comă" din cauza nefinanţării, adăugând că un lucru bun, de când a venit el, este acela că nu se mai vorbeşte de corupţie în primărie.

Sursa foto: Nicusor Dan / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri