În intervalul 6-10 iulie are loc primul tur al alegerilor pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România, unul dintre candidați fiind Alexandru Kiss, șofer de tir, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea, în vârstă de 42 de ani. Acesta a propus de altfel și un program pentru varianta în care ar câștiga alegerile, acesta fiind intitulat "Plenul USR" și putând fi consultat pe grupul de Facebook #DiasporaUSR-Reformatorii.

"Eu trăiesc în UK și nu știu cum se desfășoară politica, dar îi văd pe oamenii ăștia că fac ceva. Ori, la noi în țară, lucrurile stau exact pe dos, oamenii ăia fac tot ce este posibil să plecăm din țară", a declarat Alexandru Kiss pentru wall-street.ro.

De asemenea, acesta a adăugat că nu mai este posibil ca cei la care face referire să vătămeze drepturile celorlalți, să îi bage în faliment și să își bată joc de munca lor, de aici trăgându-se și forța sa de a lupta contra "acestor incompetenți".

"Șansele mele de a cîștiga șefia USR sunt minime, să fiu sincer", a recunoscut, însă, Alexandru Kiss, adăugând că, în România, "dacă apari la televizor ești un VIP și ești salvatorul patriei".

Totodată, în opinia sa, oamenii care au idei și experiență de viață, nu sunt bine văzuți, dar era important să tragă, totuși, un semnal de alarmă, în speranța că poate se va schimba ceva "peste patru sau șase ani".

"Acum partidul nu este al membrilor, este al șefului de partid și al unui număr de 25 de membri din BN (Biroul Național, n.r.), care sunt total paraleli cu nevoile partidului", a adăugat Alexandru Kiss.

Candidatul a acuzat de asemenea și faptul că actualul președinte interimar USR, Cătălin Drulă, se comportă ca un infractor în partid, "dând cu ranga" și neținînd cont de drepturile celorlalți membri.

Nu în ultimul rând, Alexandru Kiss pledează de asemenea pentru experiența directă a candidaților, spunând că "nu diploma face treabă în partid", aceasta fiind, în schimb, o simplă hârtie care certifică dreptul de a lucra într-un anumit sector, calificarea făcându-se, în opinia sa, la locul de muncă.

Sursa foto: Facebook / Alexandru Kiss

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri