Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, arătând că acest proiect a fost susţinut "intens" de social-democraţi şi reprezintă "o mare victorie" pentru toţi acei oameni care muncesc din greu, relatează Agerpres.

"Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susţinut intens de PSD, este o mare victorie pentru toţi acei oameni care muncesc din greu şi care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectaţi de criza economică şi de cea de pe piaţa energiei.

Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe şi contribuţii a 200 de lei), propunere cu care va merge în coaliţie. Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim. Asta spune şi UE, nu doar PSD", a spus Ciolacu.

Europarlamentarul Carmen Avram a informat, într-un comunicat de presă, că acordul asupra Directivei privind salariul minim european a fost adoptat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

"Directiva e o mare victorie pentru grupul S&D, din care face parte PSD, deoarece el a insistat asupra caracterului obligatoriu al acestei măsuri în toate statele membre. Ministrul Muncii, Marius Budăi, un puternic susţinător al acestei Directive, a militat, în toate negocierile Consiliului şi întâlnirile avute la nivel european, pentru un nivel de trai adecvat al românilor, care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană.

Directiva privind salariul minim european stabileşte criterii comune pe baza cărora se va calcula acesta în fiecare ţară UE. De aceea, el nu va fi egal pe întreg teritoriul Uniunii, însă va aduce creşteri salariale importante, inclusiv în România. Directiva trebuie transpusă în legislaţia naţională în următorii doi ani, iar procentul de mărire va fi stabilit în funcţie de salariul minim aflat în vigoare la momentul implementării", a explicat Carmen Avram.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri