Klaus Iohannis susține că nu este corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de creșteri salariale. „Am spus că având în vedere inflația, salariile și pensiile trebuie să crească. Dar nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creșteri salariale”, a declarat președintele. Miercuri, Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor.

Întrebat de proiectul de lege care a fost adoptat de Senat cu privire la creșterea salariilor demnitarilor și aleșilor locali, Iohannis a spus că acest lucru nu i „se pare corect”. „Am spus că având în vedere inflația, salariile și pensiile trebuie să crească. Dar nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creșteri salariale, puteam să rămânem mai la urmă”, a spus președintele.

„Avem totuși o inflație destul de mare, este corect, este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile”, a spus președintele în urmă cu câteva zile Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi şi miercuri, la New York, la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. După discursul susținut în plen, președintele a stat de vorbă cu jurnaliștii și a făcut referire, printre altele, și la pensii și salarii. Iohannis a spus că „personal” le-a transmis liderilor coaliției că ar fi bine ca acestea să crească.

„Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem și o creștere economică, avem totuși o inflație destul de mare, este corect, este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile”, a mai spus șeful statului.

Întrebat cum vede posibila sau probabila majorare a salariilor și pensiilor, președintele a spus că „este corect, este rezonabil și este așteptat” ca acestea să crească. Iohannis consideră că „nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize și Guvernul trebuie și va identifica soluții”, a spus atunci președintele.

Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor Senatul a adoptat majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Printre indemnizațiile care ar putea fi majorate se numără cele ale parlamentarilor, miniștrilor, primarilor sau președinților de consiliile județene sau locale.

Decizia luată de Senat, care este prima cameră sesizată, a fost votată chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor sunt neconstituționale.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri