Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu ar fi rău să se elaboreze un plan "decent" privind economisirea energiei în România.

"Eu cred că nu ar fi rău să se elaboreze un plan decent, repet nu vrea nimeni să stea lumea în frig, dar un plan decent de economisire cu cap este probabil binevenit", a afirmat Iohannis, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga.

Alte state europene au anunțat din vară măsuri în acest sens, unele extrem de drastice. La noi, însă, s-a întâmplat mai degrabă opusul, iar măsurile luate au descurajat chiar econonomisirea. Experții spun că plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale nu a făcut decât să încurajeze oamenii să consume la fel de mult ca înainte, în ciuda crizei energiei.

În iulie, ministrul Energiei nu s-a arătat încântat de ”restricțiile” recomandate de Comisia Europeană, spunând că ”nu-i sunt pe plac”. În privința unei raționalizări la gaze sau electricitate, Virgil Popescu a declarat atunci că nu și-o dorește și nu crede că va fi cazul. Totuși, a spus el, încurajează ”un fel de autocontrol şi un fel de îmbunătăţire a eficienţei energetice a fiecărei locuinţe şi a clădirilor publice”.

Citește și: Ce măsuri se iau în Europa pentru a economisi energie - și ce face România

Ulterior, în septembrie, același ministru a recomandat înlocuirea becurilor, electrocasnicelor și centralelor termice cu unele mai eficiente.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri