UPDATE 19:05 - Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

UPDATE 17:56 - Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Angel Tîlvăr.

Știrea inițială

Senatorul Angel Tîlvăr este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, a anunţat, luni, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, arată Agerpres.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Reamintim că Vasile Dîncu a demisionat săptămâna trecută din funcţie. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis Administraţiei Prezidenţiale documentele referitoare la demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi prin care el preia interimatul la acest minister.

Cine este Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării

Angel Tîlvăr s-a născut la 11 februarie 1962, la Urecheşti, judeţul Vrancea, potrivit cdep.ro.

A studiat la Facultatea de Limbi Străine. A urmat cursuri post-universitare la: SNSPA; Colegiul Naţional de Apărare; Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" şi la Institutul Diplomatic Român.

Este doctor în Ştiinţe Umaniste.

Între 1985 şi 2004 a lucrat ca profesor. A deţinut funcţia de vicepreşedinte al Alianţei pentru România. Ulterior, a devenit vicepreşedinte PSD Vrancea. Ales consilier judeţean în anul 2000, reales patru ani mai târziu.

La 17 februarie 2004, a fost validat ca senator de Vrancea din partea Uniunii Naţionale PSD+PUR. A fost secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Între februarie 2006 şi februarie 2008 a făcut parte din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă. Până în februarie 2006, a lucrat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Din martie 2007 până în 2012, a făcut parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale, arată mae.ro.

Ales deputat de Vrancea pentru legislatura 2008-2012, pe listele Alianţei Politice PSD+PC. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Din mai 2011, a fost secretarul Comisiei pentru afaceri europene. Din martie 2010 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României.

În 2012 a obţinut un nou mandat de deputat de Vrancea, din partea PSD. Până în iunie 2014 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene. Până în septembrie 2014 a fost preşedintele Comisiei pentru învăţământ. Din septembrie până în decembrie 2014, a fost preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Între 17 decembrie 2014 şi 4 noiembrie 2015, a fost Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare în Guvernul Victor Ponta IV.

În 2016, a fost reales deputat PSD de Vrancea. A fost vicepreşedinte (martie 2017-februarie 2018) şi preşedinte (din februarie 2018) al Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi al Comisiei pentru învăţământ. A fost vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A ocupat funcţia de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

În 2020, a fost ales senator PSD de Vrancea. Din iunie 2022, este preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Este vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri