Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a criticat PSD şi PNL după discuţiile din coaliţie privind majorarea cu 12,5% a pensiilor, afirmând că este o creştere care nu acoperă nici măcar inflaţia de 15%, relatează Agerpres.

"După luni de zile de alba-neagra cu pensiile românilor, minciuna PSD şi PNL s-a dovedit pe de-a întregul: pensiile cresc cu doar 12,5%, deşi până la limita din PNRR se puteau creşte cu 27%. O creştere care nu acoperă nici măcar inflaţia de 15%. Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri'', a scris Drulă pe Facebook.

El a arătat că nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

''Să nu uităm că pensiile speciale sunt în medie de 8 ori mai mari decât cele contributive (normale). Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ba de la 1 ianuarie se mai adaugă pensii noi speciale, pentru primari", a precizat Drulă.

Astfel, coaliția de guvernare a luat decizia ca pensiile să fie majorate cu 12,5%, la care ar urma să se adauge ajutoare pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că s-a convenit şi ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizaţie, iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război să fie actualizate cu rata inflaţiei, începând din 2018, însemnând o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

"Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%", a menţionat el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri