Canotorii români au revenit în țară pe 1 august, după o competiție strânsă la Jocurile Olimpice. Elisabeta Lipă, președinta Federației române de Canotaj, a ținut să mulțumească autorităților române pentru sprijin, cu excepția unora, printre care și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, care nu a răspuns la telefon.

Elisabeta Lipă a ținut un discurs la întoarcerea în țară, acuzându-l pe ministrul Transporturilor de lipsa sa de implicare în problemele sportului românesc.

”Îi mulțumesc domnnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată”, a spus, cu ironie, Elisabeta Lipă.

Lipă susține că sportivilor nu le este asigurat un culoar dedicat pe lacuri sau pe Dunăre, unde să nu fie deranjați de alte ambarcațiuni folosite în scop recreativ. Din acest motiv, ei au stat în cantonament și s-au pregătit timp de patru luni și jumătate în Italia.

Cât despre antrenamentele finale ale olimpicilor, desfășurate în România, a fost nevoie de intervenția poliției pentru buna lor desfășurare.

Însă Lipă a lăudat gazdele din Tokyo, dar și anumite autorități din România.

„Aș vrea să-i mulțumesc și gazdei noastre de la Piediluco, care între timp a devenit a doua sau a treia noastră casă, având în vedere că acasă la noi stăm foarte puțin. Anul acesta patru luni și jumătate aproape au stat în pregătire la Piediluco și merită aplauzele noastre pentru că și-au dat silința. A fost un cantonament foarte bun și reușit și merită aprecierea noastră. Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (...) Noi am avut multe antrenamente ratate”, a precizat aceasta, cu regret.

Canotorii au revenit în țară cu cele trei medalii câștigate acolo: aur la dublu vâsle feminin și două medalii de argint la patru rame fără cârmaci masculin și la dublu rame masculin.

Sursa foto: Elisabeta Lipă/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri