Aderarea României la spaţiul Schengen nu este un subiect închis, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis poate să îl redeschidă curând, punându-l pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, a afirmat europarlamentarul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

"Nu e uşor să întorci deciziile europene, dar mai există o şansă reală de a relua discuţia şi de a veni cu o soluţie politică, ridicând miza de la întâlnirea miniştrilor de Interne la cea a şefilor de stat sau de guvern, care pot lua decizii politice cu o viziune mai amplă. Începând de ieri, subiectul intrării României în Schengen nu mai este doar unul care se discută naţional.

Nu este o problemă a României şi a Bulgariei cu Austria, ci a devenit una europeană, cu reverberaţii în toate capitalele, în Comisia Europeană, în Parlamentul European, în familiile politice europene. Aceste veto-uri singulare care blochează de facto Uniunea Europeană devin o problemă structurală. Nu mai este vorba despre România şi Bulgaria, ci despre solidaritate europeană în vremuri de criză şi despre respectarea tratatelor", a declarat Cioloș.

Potrivit acestuia, totodată, "este un moment în care trebuie să continuăm să fim solidari pe o chestiune de interes naţional".

"Trebuie să depăşim orgoliile mărunte, nervii şi frustrările. Autoflagelarea nu ajută cu nimic. Nu e momentul acum să căutăm vinovaţii - o să-i căutăm la sfârşitul meciului, dar acum suntem încă pe teren. În ceea ce mă priveşte, dacă se va lua decizia de a pune subiectul pe agenda Consiliului, sunt gata să continui orice discuţii necesare în ceea ce priveşte poziţionarea liderilor din familia noastră politică, Renew Europe.

Dintr-un moment greu, cum este ratarea intrării în Schengen după ce aşteptările românilor au fost ridicate foarte sus, se iese doar dacă se indică o nouă perspectivă şi un plan clar pentru a atinge obiectivul naţional. Ridicarea frustrărilor la un nivel de fierbere, aţâţarea naţionalismului şi răspunsul ţâfnos ajută doar la răcorirea nervilor, nu şi la obţinerea rezultatului dorit", a transmis eurodeputatul, membru al REPER.

Sursa foto: Dacian Cioloș / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri