Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, la Craiova, că în 2024, când sunt cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de ales între USL3, formată din PSD şi PNL, şi o construcţie de opoziţie de dreapta la construcţia căreia PMP este dispus să contribuie, transmite Agerpres.

"În campania din 2020, PNL a mers cu mesajul transmis de preşedintele Iohannis 'votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD'. Ce avem azi, ştie toată ţara: România se află pe punctul în care preşedintele Iohannis va numi cel de-al patrulea premier PSD, pe domnul Marcel Ciolacu. Vom avea guvernul Ciolacu, guvern PSD împreună cu PNL. În acest context, eu cred că este necesară o alternativă. Românii aşteaptă o alternativă la actuala majoritate PSD-PNL. Convingerea mea este că anul viitor, când avem cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de optat între USL 3, pentru că eu am această convingere că PSD şi PNL vor candida pe liste comune, şi atunci este nevoie de o alternativă la această construcţie USL 3. Şi PMP este pregătit şi dispus să contribuie la o construcţie de opoziţie de dreapta la actuala putere", a spus Tomac, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că a avut întâlniri atât cu preşedintele USR, Cătălin Drulă, cât şi cu preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

"Şi eu sunt convins că vom avea o asemenea construcţie, pentru că ea este necesară şi românii aşteaptă o alternativă credibilă, o alternativă care să ofere soluţie pentru ca România să iasă din blocajul în care se află. Pentru că acum câteva săptămâni domnul Iohannis ne spunea că în România nu avem criză, nu avem austeritate, nu vor lua măsuri de tăieri, de reduceri şi aşa mai departe. Ce dezbatem de câteva zile? Exact aceste măsuri pe care şi le propune guvernul Ciucă în ultimele lui zile: să taie. Iar eu cred că românii vor avea grad de comparaţie anul viitor, atunci când vor veni la cele cinci rânduri de alegeri pe care le va avea România şi tocmai de aceea cred că este necesară o alternativă de dreapta credibilă la actuala putere, care, repet, şi-a asumat să meargă împreună şi după 2024", a mai declarat liderul PMP.

Afirmația vine în contextul în care PNL încearcă să propună reducerea numărului de alegeri de anul viitor printr-o variantă de comasare, deși aceasta este neconstituțională.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri