Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat că nu va renunţa în privinţa adoptării legii cu privire la reformarea pensiilor speciale şi că este dispus în calitate de viitor prim-ministru să îşi asume răspunderea pentru o astfel de lege în Parlament şi "va pleca acasă" dacă aceasta nu va trece la vot, relatează Agerpres.

Potrivit liderului PSD, pensiile speciale au dat naştere unei crize sociale, iar situaţia trebuie rezolvată având în vedere că legea reprezintă un jalon asumat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care ar putea conduce prin neîndeplinirea lui şi la pierderea de bani europeni.

"Ştiţi părerea mea în ceea ce priveşte pensiile speciale, sunt şi un jalon, România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR, cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea cu pensiile speciale. Niciodată nu s-a vorbit de mediul privat, s-a vorbit de o nedreptate faţă de români, de un abuz legislativ, de o toleranţă prea mare a anumitor decidenţi din trecut şi s-a ajuns la un prag de criză socială pentru această nedreptate care s-a făcut în România. Acest lucru trebuie să se închidă", a declarat preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Ciolacu a subliniat că dacă va fi nevoie, atunci când va fi prim-ministru îşi va asuma răspunderea asupra legii pensiilor speciale.

"Este depăşit acum termenul, presupun că ministrul de la MIPE o să spună de ce nu avem nici legea închisă, este ultimul raport de la Banca Mondială, este în avizare acum în bordul Băncii Mondiale cu noile cerinţe pe legea deja trecută în Senat. Eu nu o să renunţ până când nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte al Camerei, nu este nicio problemă şi avem deja feedback-ul de la Comisie că îndeplineşte jalonul prins în PNRR. Dacă nu, şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar", a mai spus preşedintele PSD.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri