remierul Marcel Ciolacu a declarat că, atât pentru el, cât şi pentru Partidul Social Democrat, este exclusă o alianţă înainte sau după alegeri cu AUR, liderul PSD subliniind că, în opinia sa, o astfel de variantă ar fi cea mai mare greşeală pentru România, nu numai pentru social democraţi, a scris Agerpres.

El a făcut precizarea, luni seară, la Digi 24, ca răspuns la o întrebare adresată din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, respectiv dacă PSD ia în calcul o alianţă preelectorală sau postelectorală cu AUR pentru a conduce ţara.

"Domnul Kelemen Hunor este unul dintre politicienii serioşi ai României, un român serios de etnie maghiară. Dânsul ştie răspunsul fiindcă am avut această discuţie în direct, dar, ca să fie şi mai sigur trebuie să o spun şi public, să aibă dânsul confort. Este exclusă o alianţă, din partea mea, a lui Marcel Ciolacu, sau a Partidului Social Democrat cu AUR, nici acum, nici în viitor. Nici nu am avut astfel de discuţii, nu există comunicare (cu AUR n.red.)", a răspuns Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a ţinut să sublinieze că o alianţă a PSD cu AUR ar reprezenta "cea mai mare greşeală" nu numai pentru social democraţi, ci şi pentru viitorul României. Ciolacu a confirmat că există un curent extremist în țară, dar că acesta se extinde asupra întregii Europe. „Trebuie să vedem contextul și să înțelegem că venim după o pandemie care a provocat niște mutații. Anxietatea care a existat, faptul că unii furau când noi stăteam în case este altceva, dar a fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă și apoi a venit o criză energetică cu niște măsuri de compensare luate foarte târziu și apoi cu niște costuri foarte mari”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că „există o manipulare care, din punctul meu de vedere, trebuie explicată. Forțele democratice ar trebui să facă un „coridor sanitar” împotriva acestor forțe extremiste,” a adăugat CIolacu referindu-se la diversele informații înșelătoare transmise pe rețelele sociale de AUR, inclusiv informațiile cu privire la interzicerea cash-ului sau la acceptarea unei cote anume de emigranți afghani.

Ciolacu, ironii cu privire la Geoană și remarci despre „adevăratul” Ciolacu

Prezent în studioul Digi24, Marcel Ciolacu a primit mai multe întrebări transmise de către liderii principalelor partide parlamentare. Astfel, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, l-a întrebat pe prim-ministru dacă este de acord cu menţinerea angajamentului de a nu mări taxele şi impozitele în 2024, de a nu modifica pilonul II de pensii şi de a majora salariile pentru profesori, astfel încât în 2024 să ajungă la 50% din grila nouă de salarizare.

"Îmi plăcea mai mult domnul Nicolae Ciucă cel natural, adevăratul Nicolae Ciucă. Întrebările puse de consultanţi sunt o surpriză pentru mine, mai ales în vocea domnului Nicolae Ciucă, ştim cu toţii foarte bine. (...) Domnul ministru al Finanţelor este de astă dată de la PNL. Doamna ministră de la Educaţie este de la PNL. Presupun că au fost nişte întrebări retorice", a răspuns Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a subliniat că este un susţinător al Pilonului II de pensii şi că România s-a angajat prin PNRR că va majora de la 1 ianuarie 2024 contribuţia salariaţilor pentru Pilonul II la procentul de 4,75%, iar el nu ar fi putut să aplice o amânare a acestui termen fără miniştrii PNL, dar şi fiindcă este conştient de încălcarea angajamentului din PNRR faţă de Comisia Europeană. El a arătat că deşi din zona Ministerului de Finanţe a apărut ideea amânării termenului de aplicare a procentului de 4,75% pentru contribuţia la Pilonul II, decizia politică este la coaliţie şi la cei doi copreşedinţi ai acesteia.

În plus, Ciolacu a comentat și posibilitatea ca Mircea Geoană, fost șef PSD, să fie candidatul dat de partid pentru următorul rând de alegeri prezidențiale. „Dânsul are experiență de președinte, a mai fost câteva ore”, a spus, cu ironie, Ciolacu, referindu-se la Geoană și la sondajele care-l dau pe acesta ca prima opțiune printre români. Premierul a dat de înțeles că nu crede în aceste sondaje și că va schimba complet modul în care se alege prezidențiabilul PSD. „Deciziile luate într-un nucleu foarte mic au dus la eșecuri. Eu nu voi repeta același proces care să ducă tot la eșecuri, au fost patru eșecuri [la rând]”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri